WHALE TRACKERS - The science of WHALES, DOLPHINS and PORPOISES

Featuring:

Το «Οι Φυσητήρες της Ελλάδας – Ζώντας κατά μήκος της Τάφρου» καταγράφει μια επιστημονική αποστολή στην Ελλάδα αφιερωμένη στους απειλούμενους Μεσογειακούς φυσητήρες.. Συναντάμε τον Δρ. Αλέξανδρο Φραντζή του Ινστιτούτου Κητολογικών Ερευνών Πέλαγος πάνω στο ερευνητικό σκάφος Νηρηίς σε ένα ταξίδι στις μεγαλύτερες υποθαλάσσιες τάφρους της Μεσογείου.

Στο Ιόνιο Πέλαγος ανακαλύπτουμε τα μέλη μιας οικόγενειας φυσητήρων που συναναστρέφονται και μελετάμε τη συμπεριφορά τους καθώς υποδέχονται ένα νεογέννητο στην ομάδα. Παρόλα αυτά, το μέλλον του νεογέννητου μικρού και της οικογένειάς του είναι αβέβαιο. Καθώς το περιβάλλον τους υποβαθμίζεται εξαιτίας των ανθρωπογενών πιέσεων, τι θα φέρει άραγε το μέλλον στα πιο κοινωνικά από όλα τα μεγάλα κητώδη;

5 comments ↓

#1 Γιώργος Μ. on 05.07.09 at 10:00 am

Πολύ ωραίο reportage! δέν ήξερα καν πως υπάρχουν φυσιτήρες στην Ελλάδα που ζούν μόνιμα εδώ και έμαθα αρκετά πράγματα απ το video. Πρέπει να φροντίζουμε περισσότερο τις θάλασσές μας αυτό είναι γεγονός…ας ελπίσουμε πως θα γίνουμε πιό εβαίσθητοι στα θέματα αυτά σιγα σιγα.

ps. το μόνο που δέν μου άρεσε ήταν πως ο επιστήμονας-ξεναγός μας ήταν Έλληνας αλλα το documenter ήταν στα αγγλικά…

#2 Ορέστης Μ. on 02.05.10 at 4:00 am

Κρίμα που δεν μπορώ να το κατεβάσω, θα ήθελα να το δείξω στο σχολείο μου που κάνουμε περιβαλλοντικό πρόγραμμα.

#3 maria on 02.26.10 at 7:48 am

http://www.earthocean.com.au/video/whalesmed2-greek.flv
Βάλε αυτή τη διεύθυνση στο browser και θα κατέβει το βίντεο.
Παίζει με vlc

#4 Mάριος Σ. on 03.07.10 at 4:01 am

Για να μπει καποιος στο ινστιτουτο τι χρειαζεται???

#5 ΜΟΛΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΟΥΛΗ on 09.27.11 at 12:30 am

έχω επισκεφθεί το ινστιτουτο σας στο παρελθόν και σας έχω γνωρίσει. Μου είχατε πει ότι όποτε έχουμε πληροφορίες σχετικά με θαλάσια κήτη να ενημερώνουμε.

Το καλοκαίρι (20/08/2011) στην περιοχή του Κορινθιακού κόλπου στον κόλπο της παραλίας Πανόρμου, εμφανίστηκε νεκρό μικρό δελφινάκι σε άριστη κατάσταση αλλά χτυπημένο στο μάτι.
Περίπου 40 με 50 εκ μήκος. Η παρέα που το βρήκε το έβγαλε στην παραλία και το έθαψε στην άμμο.

Leave a Comment

loading