ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΤΑ ΔΕΛΦΙΝΙΑ

Οι νεαροί φίλοι των δελφινιών θα έχουν την χαρά να ανακαλύψουν αυτά τα χαρισματικά ζώα, αλλά και τις ανθρώπινες δραστηριότητες που απειλούν την επιβίωσή τους μέσα από τις σελίδες του βιβλίου του Giovanni Bearzi. Το βιβλιαράκι μετέφρασαν και επιμελήθηκαν στα ελληνικά μέλη του Ινστιτούτου Κητολογικών Ερευνών Πέλαγος.

Έκδοση του Giovanni Bearzi (2006)

Βιβλιαράκι (32 σελίδες, μορφή pdf)
     
 
ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΛΦΙΝΙΑ

Ένα πολύγλωσσο εκπαιδευτικό βιβλιαράκι της UNEP με αφορμή το έτος του δελφινιού (2007). Το βιβλιαράκι μετέφρασαν και επιμελήθηκαν στα ελληνικά μέλη του Ινστιτούτου Κητολογικών Ερευνών Πέλαγος, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο στα σχολεία, όσο και από όλα τα παιδιά που ζουν στην Ελλάδα και έχουν ακόμη την τύχη να ζουν κοντά σε θάλασσες όπου ζουν δελφίνια.

Έκδοση των διεθνών οργανώσεων: UNEP, CMS, WDCS (2007)

Βιβλιαράκι (24 σελίδες, μορφή pdf)
     
 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΒΑΛΙΤΣΑΚΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Εκπαιδευτικό πακέτο του προγράμματος Θάλασσα, με στόχο τις νεαρές ηλικίες και σκοπό να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές Νηπιαγωγείου και Δημοτικού για τα θαλάσσια θηλαστικά των ελληνικών θαλασσών. Περιέχει ομαδικά παιχνίδια και βιωματικές δραστηριότητες, καθώς και βιβλίο οδηγό για τους εκπαιδευτικούς, βιβλίο με δραστηριότητες και φύλλα εργασίας για την τάξη, τρία παζλ, ένα CD με φωτογραφίες, ένα CD με ήχους της θάλασσας. Το πακέτο-βαλιτσάκι είναι δανειστικό και μπορεί να παραμείνει έως 3 εβδομάδες σε κάθε σχολείο.

Παραγωγή: MOm, Πρόγραμμα ΘΑΛΑΣΣΑ (2012)

Βαλιτσάκι (σύνδεσμος για σχετικές πληροφορίες, μορφή html)
     
 
ΘΑΛΑΣΣAΠΑΙΔΕΙΑ - THALASSAPEDIA

Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος "Θάλασσα - Μάθε, Δράσε, Προστάτεψε" για να γνωριστούμε λίγο καλύτερα με τα 14 είδη θαλασσίων θηλαστικών των ελληνικών θαλασσών. Απευθύνεται κυρίως στους νέους και τις νέες και σε όσους είναι κοντά τους, όπως εκπαιδευτικούς και γονείς.

Παραγωγή: Πρόγραμμα ΘΑΛΑΣΣΑ (2012)

Ο διαδικτυακός τόπος της εγκυκλοπαίδειας: http://www.thalassapedia.gr

Διαδικτυακή Εγκυκλοπαίδεια
   
 
ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ ΤΑ 4 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΙΔΗ ΔΕΛΦΙΝΙΩΝ

Λεπτομερής φωτογραφική παρουσίαση των εξωτερικών μορφολογικών διαφορών μεταξύ των 4 ειδών δελφινιών, που έχουν μόνιμους πληθυσμούς στις ελληνικές θάλασσες, με σκοπό την δυνατότητα αναγνώρισής τους σε συνάντηση στο φυσικό τους περιβάλλον. Το φυλλάδιο παράχθηκε για τα δελφίνια του Κορινθιακού κόλπου (όπου συνυπάρχουν και τα 4 είδη δελφινιών), αλλά όσα περιγράφει ισχύουν για το σύνολο των ελληνικών θαλασσών.

Παραγωγή: Ινστιτούτο Κητολογικών Ερευνών Πέλαγος (2008)

Φυλλάδιο (τρίπτυχο, δισέλιδο Α4, μορφή pdf)
     
 
ΤΑ 9 ΕΙΔΗ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΘΗΛΑΣΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΘΑΛΑΣΣΩΝ

Φωτογραφική παρουσίαση των 8 ειδών κητωδών και του ενός είδους φώκιας, που έχουν μόνιμους πληθυσμούς στις ελληνικές θάλασσες, μαζί με σχόλια για την οικολογική σημασία τους και τους κινδύνους που τα απειλούν. Την επιστημονική επιμέλεια έκανε το Ινστιτούτο Κητολογικών Ερευνών Πέλαγος.

Παραγωγή: Πρόγραμμα ΘΑΛΑΣΣΑ (2012)

Φυλλάδιο (τρίπτυχο, δισέλιδο Α4, μορφή pdf)