Υποστηρικτές

Θέλουμε να εκφράσουμε την απεριόριστη ευγνωμοσύνη μας στον μεγάλο δωρητή του Ινστιτούτου, που προσφέρθηκε να καλύψει το κόστος κατασκευής της «Νηρηίδας», ενός ερευνητικού σκάφους για τις ανάγκες των προγραμμάτων του Ινστιτούτου και να μας παραχωρήσει τη χρήση του δωρεάν. Τόσο το ύψος της συγκινητικής και ουσιαστικής δωρεάς του, που μας άνοιξε νέους ορίζοντες, όσο και η επιθυμία του να παραμείνει ανώνυμος, θα μας θυμίζει πάντα ότι υπάρχουν πραγματικοί και συνειδητοί φίλοι του περιβάλλοντος.
Ευχαριστούμε την ελβετική μη κυβερνητική οργάνωση Ocean Care και προσωπικά την Sigrid Lübert για την σταθερή συμβολή τους στην υποστήριξη των ερευνητικών αποστολών, των αποστολών ανταπόκρισης σε εκβρασμούς και νεκροψίες, αλλά και της επιστημονικής ανάλυσης και δημοσίευσης αποτελεσμάτων του Ινστιτούτου από το 2008 και μετά.
Ευχαριστούμε το Πράσινο Ινστιτούτο για την σημαντική υποστήριξή του στο πρόγραμμα ΠΡΟ.ΦΥΣ.Ε.Τ. (Αλλάζουμε Ρότα - Προστατεύουμε τους Φυσητήρες της Ελληνικής Τάφρου) για την αντιμετώπιση του προβλήματος των συγκρούσεων φυσητήρων με μεγάλα διερχόμενα πλοία και την υποστήριξη των σχετικών ερευνητικών αποστολών στο Ιόνιο Πέλαγος το 2014.
Ευχαριστούμε την Olympic Marine SA για τη φιλοξενία του ερευνητικού σκάφους ΝΗΡΗΙΣ στην υπερσύγχρονη μαρίνα της στο Λαύριο και τις διευκολύνσεις που μας παρέχει κατά την ανέλκυση και καθέλκυσή του.
Ευχαριστούμε την ATCOM Internet Multimedia sa για την ευγενική φιλοξενία του web site του Ινστιτούτου Πέλαγος.
Eυχαριστούμε την Oracle Corporation και την Oracle Eλλάς για την υποστήριξη των ερευνητικών δραστηριοτήτων πεδίου του Iνστιτούτου Πέλαγος, μέσω του Iδρύματος CAFAmerica τις χρονιές 2003 και 2004.
Eυχαριστούμε το Ίδρυμα Ομίλου Vodafone και τη Vodafone στην Ελλάδα για την υποστήριξη των δραστηριοτήτων του Iνστιτούτου Πέλαγος το 2003.
Eυχαριστούμε την εταιρεία System Vision για την ευγενική προσφορά εξειδικευμένης εργασίας και συμβουλών για την κατασκευή ειδικού καινοτόμου οπτικού οργάνου χρήσης ακτίνων laser για την εξ αποστάσεως μέτρηση του μεγέθους φυσητήρων.
Ευχαριστούμε την WIND Hellas για την υποστήριξη των καλοκαιρινών ερευνητικών αποστολών του 2008.
Eυχαριστούμε την Διαχείριση της Διώρυγας Κορίνθου Περίανδρος Α.Ε. για τις διευκολύνσεις και τις εκπτώσεις που παρέχει κατά τις ερευνητικές αποστολές του Iνστιτούτου Πέλαγος.
Eυχαριστούμε τη Reemtsma Eλλάς AE, για την υποστήριξη μιας ερευνητικής αποστολής του Iνστιτούτου Πέλαγος κατά το 2002.
Eυχαριστούμε τη Γενική Γραμματεία Nέας Γενιάς για την υποστήριξη των οικοεθελοντικών προγραμμάτων του Iνστιτούτου Πέλαγος το 2001, μέσω του προγράμματος "Eυαισθητοποίηση και Περιβαλλοντική Eκπαίδευση Nέων".
Eυχαριστούμε το Δήμο Πελεκάνου (Παλαιοχώρα) Kρήτης για τη διάθεση ειδικού επιστημονικού εξοπλισμού στο Iνστιτούτο Πέλαγος (2001).
Ευχαριστούμε την Εύα μας, την σταθερότερη και φανατική υποστηρίκτρια και οικοεθελόντρια του Ινστιτούτου και συμμετέχουσα στις αποστολές του όλες τις χρονιές από το 2002 και μετά.
Ευχαριστούμε την Γιούλα μας, που εκτός από καλή οικοεθελόντρια του Ινστιτούτου σε αποστολές, μας έχει στηρίξει πάρα πολλές φορές με φαρμακευτικά και χημικά προϊόντα για το φαρμακείο του σκάφους και τις εργαστηριακές μας δραστηριότητες.
Ευχαριστούμε τον Αντώνη Περράκη, κάτοικο Παλαιοχώρας Χανίων, γιατί υπήρξε ο πρώτος φίλος και υποστηρικτής του Iνστιτούτου Πέλαγος και του ερευνητικού του προγράμματος για τους φυσητήρες από το 1999 και μετά, προσφέροντας απλόχερα την φιλιά του αλλά και κάθε είδους στήριξη για τις ανάγκες του προγράμματος.